Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Vaandelwedstrijd Rijksmuseum met Zwollenaren

Zwolle – Onderwijsroute 10-14 uit Zwolle heeft meegedaan aan De Vaandelwedstrijd van het Rijksmuseum. Eén van de ingezonden vaandels, namelijk die van hun leerling Ziva, is door de jury uitgekozen en de hele po-groep van unit 1 (groep 7 en 8) van 10-14 is daarom uitgenodigd op de feestelijke opening, donderdag 15 juni, van ‘De Vaandeldrager van Rembrandt’.

Het vaandelontwerp van Ziva is naar het Rijksmuseum gestuurd en wordt nu uitgewerkt tot een echt stoffen vaandel. Deze krijgt een plek in het Rijksmuseum.

De Vaandelwedstrijd

In het Rijksmuseum hangt onder andere het beroemdste schilderij van Rembrandt; De Nachtwacht. In juni komt hier een bijzonder schilderij bij: De Vaandeldrager van Rembrandt. Deze was eeuwenlang in handen van een steenrijke Franse familie. Maar vanaf juni zal voortaan iedereen het schilderij kunnen zien in het Rijksmuseum. Om dit te vieren heeft het Rijksmuseum een vaandelwedstrijd georganiseerd. Met als opdracht het ontwerpen van een vaandel waarmee je laat zien wat voor jou heel belangrijk is en wat je wilt uitdragen.

Tijdens de lessen Mens & Cultuur in unit 1 hebben leerlingen van onderwijsroute 10-14 gewerkt aan deze wedstrijdopdracht. De zes mooiste ontwerpen van de unit werden -samen met de motivatie- ingezonden. Uit alle inzendingen van scholen uit heel Nederland heeft de jury onder andere het door Ziva ontworpen vaandel gekozen. Dit ontwerp wordt momenteel in stof gemaakt en komt in het Rijksmuseum te hangen. Dus over een paar weken hangt er werk van één van de 10-14 leerlingen in het Rijksmuseum!

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button