Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Vanmiddag en morgen zacht; nu nog nevelig

Zwolle- Dichte mist hindert in delen van het land het verkeer. Het zicht is vooral slecht in Zeeland, Brabant, Zuid-Holland en de kop van Noord-Holland, maar ook elders kan lokaal dichte mist voorkomen. Weerplaza verwacht dat de mist in de loop van de ochtend overal weer optrekt.

De mist is vannacht ontstaan tijdens opklaringen. Al dagen lang bevindt Nederland zich in vochtige lucht. Tijdens langdurige opklaringen daalt de temperatuur tot de misttemperatuur, de waarde waarbij de lucht 100% vochtig is. Om 6.30 uur was het slechtste zicht te vinden in Stavoren met slechts 96 m zicht. Bekijk hier de actuele zichtmetingen: http://www.weerplaza.nl/actueel/zicht/

Vanmiddag en morgen zacht

Zodra de mist is opgetrokken breekt in het westen en zuiden de zon van tijd tot tijd door. In het noorden en oosten zijn veel wolken met kans op wat lichte regen. Er staat vrijwel geen wind en het is zacht. Vanmiddag wordt het 12 of 13 graden in het noordoosten tot 15 of 16 graden in de gebieden met zon. Komende nacht ontstaat er opnieuw dichte mist in grote delen van het land. De mist lost maandag pas na de ochtendspits op. De rest van de maandag zijn er flinke perioden met zon en wordt het 14 tot 16 graden. Normaal is in deze tijd 12 graden. Vanaf woensdag wordt het wisselvallig weer en minder zacht. De middagtemperatuur komt rond 10 graden te liggen. Doordat de wind toeneemt, wordt de kans op mist snel kleiner.

Gerelateerde artikelen

Back to top button