Nieuws uit ZwolleVoetbal

Berkum pakt eerste periode in 1D

Zwolle – Berkum heeft in eigen huis relatief simpel met 4-1 gewonnen van Hulzense Boys en daarmee de eerste periodetitel in de 1e Klasse D gepakt. De Zwollenaren dicteerden de hele wedstrijd het spel tegen de hekkensluiter die maar weinig weerwerk kon bieden.

“Vooral in de eerste helft hebben we goed gevoetbald en deden we precies wat we voor ogen hadden,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast. “Daarna was het minder, maar dat was van ondergeschikt belang gezien het resultaat. Ik ben trots op mijn ploeg.” Zijn collega Jurgen Kok van Hulzense Boys prees zijn team voor de getoonde inzet. “In het begin kregen we ook een mooie kans, maar daarna was er een enorm verschil in individuele kwaliteiten en daardoor hebben we volkomen terecht verloren.”

Afstandsschot

Berkum was al direct dicht bij de openingstreffer, toen een afstandsschot van Jorben Nieuwenhuis maar net kon worden gepareerd door doelman Roy van der Heiden. Even later leken de bezoekers te gaan scoren, toen Hulusi Yilmaz vrij voor het Zwolse doel kwam maar op de vuisten van keeper Dominic van Hoof knalde. Dat bleek zo’n beetje het enige echte wapenfeit van de bezoekers, die na 20 minuten op achterstand kwamen. Chris van der Meulen zette voor op Jeroen van Brummen die fraai bij zijn tegenstander wegdraaide en beheerst de 1-0 binnen schoot. Vlak voor rust liep Berkum verder weg. Jordi Lemmens bediende Johnsen Bacuna op maat en de Zwolse spits zorgde met een bekeken kopbal voor de verdiende 2-0.

Goed keeperswerk

Na rust kwam Hulzense Boys, ondanks de opgelopen schade, opnieuw nauwelijks van eigen helft af. Het was dus wachten op een nieuwe Berkum-treffer maar mede door de goed keepende Van der Heiden duurde dat lang. De Hulzense sluitpost stond diverse malen goed op zijn plek bij inzetten van Van Brummen, Jason Huisman en Chris van der Meulen maar kon tegen het slot niet voorkomen dat zijn ploeg nieuwe averij opliep. In de 84e minuut leek een aanval via Chris van der Meulen te stranden, maar daarbij maakte Remco Velnaar hands. De toegekende penalty werd door Marc van der Meulen, net terug van een blessure, hard binnen geknald: 3-0. Door een slordigheid in de Zwolse verdediging kon Hulzense Boys direct daarna nog door Wilmar Nieuwenhuis tot 3-1 terug komen, maar het slotakkoord was weer voor Berkum. Chris van der Meulen draaide zijn tegenstanders weer eens dol op links en gaf goed af op de net ingevallen Frank Hoolsema, die keeper Van der Heiden ditmaal geen kans gaf: 4-1.
Berkum heeft hiermee de eerste prijs van het seizoen dus te pakken. Volgende week volgt de uitwedstrijd bij WHC, de nummer twee van de 1e Klasse D en dat zal zeker geen eenvoudige klus zijn. “We mogen niet achterover gaan leunen. We moeten honger naar succes blijven hebben,” benadrukte Berkum-coach Hoekstra dan ook na afloop.

Berkum – Hulzense Boys 4-1 (2-0)

Scheidsrechter: Luuk Timmer
Doelpunten: 20. Jeroen van Brummen (1-0), 45. Johnsen Bacuna (2-0), 84. Marc van der Meulen (3-0) (strafschop), 85. Wilmar Nieuwenhuis (3-1), 90. Frank Hoolsema (4-1)
Gele/rode kaarten: geen

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dennis Horstman, Jasper Bremmer, Jordi Lemmens, Jorben Nieuwenhuis, Jason Huisman, Mehran Ali Pour Asli, Ruud Wellenberg (69. Marc van der Meulen), Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna (79. Frank Hoolsema), Jeroen van Brummen,
Opstelling Hulzense Boys: Roy van der Heiden, Remco Velnaar, Devin Poorterman, Machiel van Keulen, Marcel van Gaal, Gregor van der Zande, Peter Stiekema (74. Wilmar Nieuwenhuis), Maikel Velt, Martijn Rohaan, Malke Gecer, Hulusi Yilmaz

Gerelateerde artikelen

Back to top button