CoronavirusKabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Van stay naar play safe

Zwolle – Wat hebben studenten en medewerkers nodig om met energie en motivatie de Covid-19 omstandigheden het hoofd te bieden? Wat kunnen we bieden, organiseren, doen of laten om dat te ondersteunen? Om aan deze vragen tegemoet te komen heeft Cibap vakschool voor vormgeving een vitaliteitsprogramma uitgerold voor studenten en medewerkers onder de titel Play safe. Het is in deze tijd van groot belang oog te hebben voor vitaliteit en veerkracht. Juist in deze periode is het belangrijk om te blijven spelen.

Creatieve opweghelpers

Om de docenten te kunnen ondersteunen is Cibap gestart met creatieve opweghelpers. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor een groep studenten en fungeren als vraagbaak en houdt toezicht in de klas. In verband met de COVID-19 maatregelen zijn er minder docenten op het Cibap aanwezig om toezicht te houden op studenten die fysiek naar het Cibap toekomen. De opweghelpers helpen ook studenten die vastlopen in hun opdracht en geeft ze net dat zetje om door te gaan. Daarnaast spreken ze studenten aan op het naleven van de COVID-19 maatregelen, zoals het mondkapjes-beleid en het houden van de 1,5 meter regel.

Play safe onlinemomenten voor studenten

Tijdens de Play safe onlinemomenten voor studenten gaan inspiratie en informatie hand in hand. In een kort en regelmatig terugkerend bulletin dat door alle studenten online wordt bekeken komen de actualiteiten naar aanleiding van bijvoorbeeld de persconferenties van het kabinet aan de orde, maar is er ook heel duidelijk ruimte voor ‘een sparkle’. Filmpjes van mooie ontwikkelingen, interessante gasten en bijvoorbeeld aandacht voor ‘gezamenlijk vieren’

Play safe

Blijven spelen geldt ook nadrukkelijk in de vakschool zelf. Her en der worden ingrepen gedaan om ook het gebouw zelf duidelijk vitaal te houden. Daarnaast hebben docenten en studenten van de opleiding Ruimtelijk Vormgever de entree en het restaurant van de school omgetoverd in kerstsfeer waar komende week dagelijks voor studenten chocolademelk wordt geschonken met kerstkransjes. Met Sinterklaas kreeg elke student in de vorm van een zak pepernoten een lekker hapje voor achter het kapje. En de interactieve spelcomputer die punten in chocolademunten uitbetaalt is onder studenten een grote hit. Kleine elementen van aandacht voor elkaar.

Vitaliteitswebinars

Elke 3 maanden start er een serie vitaliteitswebinars voor medewerkers met overkoepelende thema’s als ‘Altijd vitaal werken’ en ‘Lekker in je vel’. Medewerkers kunnen zich hier vrijblijvend voor inschrijven met als doel de gezondheid van de medewerkers en de organisatie te bevorderen.

Zwols kerstpakket voor medewerkers

In samenwerking met Zwolse creatieven is een kerstpakket samengesteld met Zwolse producten dat echt tot spelen uitdaagt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button