KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Zwolse wint titel Buurtsportcoach van het jaar

Zwolle – De stimuleringsprijs Buurtsportcoach 2020 is bedoeld voor een willekeurige buurtsportcoach uit Nederland die zichzelf onderscheidt van de massa en inspirerend is voor collega’s. WIJ Buurtsportcoaches reikt deze prijs al een aantal jaar uit aan een buurtsportcoach die impact maakt met zijn/haar werkzaamheden en het werk van de buurtsportcoach in de etalage zet. Het thema van de prijs 2020 is ‘creativiteit en improvisatievermogen tijdens COVID-19. De prijs is een geldprijs van 1500,- welke de buurtsportcoach dient te besteden aan opleiding en/of persoonlijke ontwikkeling.

Improvisatie, doorzettingsvermogen en passie

Na een nominatieronde belandde Sharon samen met twee buurtsportcoaches uit Amsterdam in de top 3. Op 10 december, tijdens de Nationale Kennisdag Brede Regeling Combinatiefuncties, werd bekend gemaakt dat Sharon mede door haar gedrevenheid, improvisatievermogen en creativiteit dit jaar de titel ‘Buurtsportcoach van het jaar’ mag dragen. Diverse projecten waaronder meer Sharon verantwoordelijk was tijdens de COVID-19 periode zijn: De online SportService Challenge voor alle Zwolse inwoners, Zwolle Beweegt op locatie voor senioren in verzorgingstehuizen, Expeditie Robinson voor groep 8 kids die afscheid zouden nemen van hun basisschool. “We kennen Sharon niet anders dan een gedreven collega met een flinke portie enthousiasme die altijd haar doelgroep weet te motiveren om in beweging te komen. Op haar eigen unieke manier wat juist in tijden als deze gaat extra goed uit de verf komt. Een terechte winnaar dus,” aldus manager Roger Knoops, SportService Zwolle.

Zwolle op de kaart

Sharon zet met deze winst niet alleen zichzelf mooi op de kaart maar ze geeft ook Zwolle een mooie titel. “Samen met al haar andere collega buurtsportcoaches kleurt Sharon de stad SportService blauw van beweging. Ze zoekt dagelijks, samen met haar collega’s verbinding met ons netwerk om de Zwollenaar, jong en oud, in beweging te brengen. Voor de gezondheid maar ook voor het plezier. Want bewegen is toch ook gewoon leuk?”, aldus Jolanda van der Veer, SportService Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button