Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Uitreiking poloshirts aan Zwolse Ambassadeurs van de Vrijheid

Zwolle – Op zaterdag 5 mei reikt om 12.00 uur na het openingsconcert van het Bevrijdingsfestival de Burgemeester van Zwolle, samen met Directeur Deltion College Sport, Opvoeding & Maatschappij en Veiligheid Suzan Ingelse het eerste poloshirt uit aan de groep Zwolse Ambassadeurs van de Vrijheid. Deze poloshirts worden aangeboden door het Deltion College.

Project Ambassadeurs van de Vrijheid

Het Nationaal Comité 4&5 mei wil de thematiek rond vrijheid concreter ‘onder de aandacht brengen’. In 2017 heeft de organisatie van het Bevrijdingsfestival Overijssel hierop ingespeeld en op 5 mei een programma Ambassadeur junior georganiseerd. De Vereniging Veteranen Zwolle (VVZ) heeft het plan opgevat dit project samen met Deltion College een structureel karakter te geven door studenten blijvend aan de slag te laten gaan met onderwerpen als vrede, vrijheid en veiligheid.
De Zwolse veteranen willen daarmee jonge mensen het besef bijbrengen dat herdenken belangrijk is. Om met elkaar stil te staan bij vrede, vrijheid en veiligheid en de waarde ervan in onze samenleving. Ieder van ons heeft een eigen verantwoordelijkheid die vrede, vrijheid en veiligheid te koesteren en door te geven. Van ouder op kind, van Nederlander op nieuwe Nederlander, van docent op student, van leraar op leerling enzovoort. Door het doorgeven van vrijheid wordt de waarde ervan steeds opnieuw onderstreept en blijven we er zuinig op.

Inmiddels hebben al 20 leerlingen van het Deltion College en 7 jongeren van de Zwolse jongerenraad zich aangemeld dit project te steunen. Op 5 mei organiseert het bestuur van het Bevrijdingsfestival Overijssel ’s middags speciaal hiervoor een middagprogramma. Vooraf vindt om 12.00 uur de uitreiking plaats op locatie van het Veteranen Paviljoen op de festival boulevard (Wethouder Alferinkweg).

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button