Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Typhoon is volgens van Dale Grootste Inspirator Spoken Word

Rapper Typhoon uit Zwolle is gisteravond verkozen tot de Grootste Inspirator 2015. Deze absolute hoofdprijs van de Van Dale SPOKEN Awards is voor de man of vrouw die het genre heeft helpen groeien. Typhoon kreeg de prijs uitgereikt in het Oude Luxor theater in Rotterdam.

Typhoon heeft als Grootste Inspirator grenzen doorbroken ten gunste van Spoken Word en zo een grote groep mensen bereikt die anders niet of moeilijk met Spoken Word in aanraking kwamen. Naast de daadwerkelijke award ligt er voor deze artiest een inspirerende prijs in het verschiet.

Typhoon:’Wow…Ik mag me trotse eigenaar noemen van de Spoken Award voor Grootste Inspirator 2015🙊🙏. Shout out naar alle woordkunstenaars, was een mooie inspirerende avond.’

Er waren prijzen in vijf categorieën: Poetry, Lyrics, Comedy, Gospel en Storytelling. Daarnaast twee hoofdprijzen: een voor de artiest die het meest gedaan heeft voor het genre en een voor de meest inspirerende opkomende woordkunstenaar.

Spoken Word houdt het midden tussen vaak energieke, taalvirtuoze rapperformances en gedreven voordracht van literatuur, poëzie en verhalen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button