112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Twee aanhoudingen voor fietsendiefstal

Zwolle/Hengelo – In Overijssel zijn donderdag 27 oktober twee fietsendieven aangehouden. De eerste betrof een 33-jarige man uit Deventer. De tweede een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

De man uit Deventer werd in Zwolle rond 14.00 uur aangehouden toen hij een fiets wegnam vanaf de Eekwal. In verband met de toename van het aantallen fietsendiefstallen in het centrum van Zwolle wordt er extra op dit feit gecontroleerd. Tijdens zo’n controle werd geconstateerd dat de man de fiets wegnam. Even verderop kon hij worden aangehouden.

De andere 33-jarige man werd donderdag rond 15.20 uur op de Steijnstraat in Hengelo aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man fietsen en herkenden hem van camerabeelden. Deze beelden waren gemaakt van de diefstal van een elektrische fiets op dinsdag 11 oktober vanaf de Willem de Merodestraat in Hengelo. De man werd in eerste instantie aangehouden omdat hij zich niet kon identificeren. Toen op het politiebureau zijn identiteit was vastgesteld en hij een bon had ontvangen voor het niet kunnen identificeren werd hij opnieuw aangehouden op verdenking van fietsendiefstal.

Gerelateerde artikelen

Back to top button