Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Tuintegels over? De Tegeltaxi haalt ze deze week bij je op in Zwolle

Zwolle – Leuk dat je meedoet om je tuin te vergroenen tijdens het NK Tegelwippen. Door het overweldigende enthousiasme van vorig jaar, haalt de gemeente dit jaar ook met de Tegeltaxi de tegels door heel Zwolle heen op. Ze streeft er naar om met Zwolle in de top 3 te eindigen en natuurlijk is het mooi dat Zwolle zo steeds groener kleurt.

Ophalen van tegels

Het is mogelijk dat je bij het vergroenen van je tuin, tuintegels overhoudt die je niet meer gebruikt. Om je hierbij te helpen, biedt Zwolle de mogelijkheid om deze tegels gratis te laten ophalen. Meld je je aan bij de Tegeltaxi, dan zorgt zij dat de tegels gemeld worden op de site van het NK Tegelwippen.

De Tegeltaxi komt tijdens het NK Tegelwippen langs om alle overgebleven tegels op te halen. Dit gebeurt in mei en september. In week 39 (25 tot en met 29 september 2023) is de volgende en laatste ronde van de Tegeltaxi. Aanmelden kan vanaf 1 juli 2023 via dit aanmeldformulier. Aanmelden kan tot en met 19 september 9:00 uur.

Er zijn wel een aantal spelregels waar je je aan moet houden:

Zonder aanmelding via het Tegeltaxi formulier, kunnen tegels niet opgehaald worden.
Er worden alleen tegels opgehaald, geen stoepranden, grind, zand, tuinafval of ander huishoudelijk afval.
Leg de tegels liefst vóór maandag 25 september 7:30 uur op de stoep. Hou de wijk netjes en plaats GEEN tegels voor de afhaaldatum.
Kies een plek op de stoep, hoek van de straat zodat de grijper van de tegeltaxi er goed bij kan.
Stapel de tegels op, maar niet hoger dan 1,5 meter!!
Leg de tegels NIET bij, op of achter afvalcontainers, geparkeerde auto’s of andere obstakels.
Leg de tegels ook NIET onder een boom, lantaarnpaal of tegen een schutting.
Een straat die opgebroken is, daar kan de tegeltaxi NIET komen. Kies dan voor een andere plek.
Wanneer je je tegels vervangt door groen, komt de gemeente jouw prachtige eindresultaat bewonderen. Wij kiezen 30 willekeurige locaties en belonen degenen met planten die een groene transformatie hebben gerealiseerd.

Alleen met deze spelregels kunnen de medewerkers van de Tegeltaxi de tegels ophalen. Voor de beeldvorming zie je op de foto hoe de tegels opgepakt worden.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button