Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

Tuinhulpdag-team zet zich in voor tuinen van mensen met zorgbehoefte

Zwolle – Slecht ter been is, langdurig ziek is of door omstandigheden geen tijd en energie om zelf je tuin te onderhouden?  Stichting Present en Zwolle Doet organiseerden voor deze mensen zaterdag een tuinhulpdag. Een hele grote groep vrijwilligers ging belangeloos aan de slag in tuinen van hulpvragers. Vele handen maakten licht werk!

Tuinhulpvragen

Het hele jaar door krijgen Stichting Present en ZwolleDoet! verzoeken van mensen die zelf hun tuin niet kunnen doen.  Bijvoorbeeld van iemand die slecht ter been is, langdurig ziek is of door omstandigheden geen tijd en energie heeft om zijn of haar tuin zelf te onderhouden. De vragen waar nog geen oplossing voor was, werden zaterdagochtend onder handen genomen. Van onkruid wieden, een perkje netjes maken of de heg snoeien tot het volledig leegtrekken van de tuin zodat het weer opnieuw ingeplant kon worden.

Dergelijke tuinklussen kunnen worden aangemeld via de website samenzwolle.nl of via een hulpverlener die het dan aanmeldt bij Stichting Present en /of Zwolle doet. Alleen mensen die binnen de doelgroep vallen kunnen gebruikmaken van de service.

Website Zwolle Doet Website Samen Zwolle Website St. Present Zwolle

 

\

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button