KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Be Quick ten onder tegen titelkandidaat

Zwolle – Be Quick is zaterdag in Lelystad tegen een ruime nederlaag aangelopen. Tegen het flink versterkte Unicum werd het 3-0.
Beide teams troffen elkaar voor de zomer al in de nacompetitie. Maar nu voor het eerst in competitieverband. Bij Be Quick hebben de nodige mutaties plaats gevonden en dat gold zeker ook voor de tegenstander.

Be Quick opent goed in de eerste minuten, maar daarna laat de tegenstander al snel zien dat er kwaliteit is. In eerste instantie komt de Zwolse ploeg nog goed weg, maar in de 15e minuut kan de vrijstaande Jason Lenz de bal zomaar binnenwerken bij de 2e paal: 1-0. Be Quick probeert het daarna wel, maar ziet dat de tegenstander een uitgebalanceerde ploeg heeft met kwaliteit. Met spelers als Dyllan Lanser, Jaïro Schet en Gino Bosz loopt er bovendien veel ervaring rond.

Voor de rust krijgt Be Quick alleen nog een schietkans via Hugo Winkeler, maar aanvallend wordt er te weinig gebracht. Spelers als Robin Gerritsen en Sander Aarten moesten bovendien forfait geven. Vlak voor rust komt de thuisploeg op 2-0 als Denzel Budde na een afgeslagen hoekschop de bal binnen kopt. Direct na rust maakt Jason Lenz er 3-0 van. Be Quick staat in de tweede helft wel veel op de helft van de tegenstander, maar de beste kansen blijven voor de thuisploeg. Hugo Winkeler raakt nog wel de paal na een afstandsschot, maar Be Quick weet het net niet te vinden vanmiddag.

Volgende week zal er gespeeld worden tegen Batavia, eveneens uit Lelystad. We hopen u dan te verwelkomen op ons eigen sportpark. De aanvang is gewoontegetrouw om half drie.

Opstelling Be Quick ’28: Niek Bongers, Rik Ngimbi, Quinten Jony, Matthew Benschop, Thymo Oorburg (75. Jason Gelmers), Mick Francken (65. Robin van Zomeren), Niek Pot, Jeroah Balubun, Hugo Winkeler, Asse Visscher (65. Wilco Gerritsen), Foray Kamara (80. Robin van Zomeren)

Door: Gerco Grevers