Nieuws uit ZwolleSportVolleybal

Topvolleyballers Zwolle eren Tobias

Zwolle – De laatste competitiewedstrijd van dit jaar van Topvolleybal Zwolle, is een bijzondere. Op zaterdag 22 december staat het treffen tegen de huidige landskampioen Abiant Lycurgus, geheel in teken van de Tobias Sybesma Foundation.

Tobias Sybesma overleed op 31 juli 2018 op 12-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van hersenstamkanker. Hij was de grondlegger van de Tobias Sybesma Foundation.

“Tobias wilde profvolleyballer worden. Eerst bij Zwolle, waar hij actief was in de C1 en daarna in Italië. De hersenstamkanker deed die droom abrupt stoppen. Hij had nog een droom of beter gezegd een wens. Hij hoopte dat er geen kinderen meer na hem zouden overlijden aan de gevolgen van hersenstamkanker”, aldus aanvoerder Jelle Hilarius van Topvolleybal Zwolle.

Sinds dit seizoen is Coníche Topvolleybal Zwolle officieel ambassadeur van de Tobias Sybesma Foundation. Vorig jaar stonden de Zwolse volleyballers tijdens de wedstrijd tegen Abiant Lycurgus ook al stil bij Tobias. Hij was toen nog aanwezig. De verwachting was dat dit de allerlaatste wedstrijd van hem zou zijn. Voorafgaand aan de wedstrijd kreeg hij een staande ovatie. Ruim negen maanden later overleed hij.

Verloting

Op zaterdag 22 december wordt er opnieuw aandacht besteed aan de Tobias Sybesma Foundation. Via filmpjes en oproepen op de social mediakanalen van de volleyballers, worden zoveel mogelijk liefhebbers opgeroepen om bij de wedstrijd aanwezig te zijn. Er vinden allerlei activiteiten plaats. Zo is er een speciale verloting met geweldige volleybalprijzen in de vorm van nationale en internationale wedstrijdshirts. Ook kan iedereen geld donoren.
Daarnaast zijn sponsors aangeschreven, zij kunnen vooraf aan de wedstrijd deelnemen aan een programma dat bestaat uit een voorbeschouwing en het zogenaamde ‘warmlopen’ en na afloop samen eten. Ook zijn volleybalverenigingen in de regio benaderd. Voor hen zijn er speciale plaatsen in het Landstede Sportcentrum gereserveerd. Daar begint de wedstrijd op zaterdag 22 december om 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button