Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Terug in de tijd met spelcomputers

Bonami Spelcomputer Museum weer geopend

Zwolle – Het Bonami Spelcomputer Museum, het grootste museum op het gebied van computers, games en spelcomputers heeft vanaf 5 juni zijn deuren weer geopend. Dit mocht weer na een periode van bijna zes maanden waarin de musea, vanwege de coronamaatregelen, dicht moesten blijven.

Er mag eindelijk weer gebruik gemaakt worden van de Playstation 5 Game Zone en de vele andere games die staan opgesteld op een ruimte van 3.250 m2. Je kunt kennismaken de nieuwste spelcomputer van Sony.

Wereld van games

Bij binnenkomst word je direct ondergedompeld in de wereld van oude en nieuwe games en computers. Bij de entree loop je direct tegen de PS5 zone aan en kan je je inleven in de technische tijd van nu en vroeger.
Wat begon als een verzameling van oprichtster Naomi Groenewold is gegroeid tot een heus museum waar vele speelapparaten kosteloos te gebruiken zijn. Elke ruimte is ingedeeld met de klassieke flipperkasten en arcadekasten.
Nadat je alle games hebt uitgespeeld kun je ook nog een rondje lopen door het winkeltje van het museum. Van Pokémon kaarten tot T-shirts tot lp’s, alles is er te vinden.

Maatregels versoepeld

Ondanks dat de coronamaatregelen versoepeld zijn, zijn er natuurlijk wel regels waar je je aan moet houden. Zo is binnen het dragen van een mondkapje verplicht maar als je zit mag je die afdoen. Ook zijn in elke ruimte antibacteriële sprays om de handen te desinfecteren. Ook de 1,5 meterregel is goed te volgen. Er staan pijlen op de grond voor de route en er hangen spatschermen tussen de wandelgangen. Ook moet er vooraf worden gereserveerd om het museum te bezoeken.

Het grootste spelcomputermuseum van Nederland is vanaf nu geopend van dinsdag tot en met zondag van tien tot vijf. Op vrijdag en zaterdag kan je ook ’s avonds langs komen om te gamen. Het museum is dan geopend tussen zes en tien uur ’s avonds.
De locatie van het museum is gevestigd is gevestigd aan de Ossenkamp 4 in Zwolle. De auto kan je gratis kwijt op de parkeerplaats rondom het gebouw.
Nu het weer mag kan je weer genieten van een leuk dagje uit naar een museum en steun je ook de instandhouding van het culturele erfgoed.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button