CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Taalvoutje’ siert stempas enveloppe gemeente Zwolle: gezondheids’heck’

Zwolle – What the heck! Een gezondheidsheck!, twittert Zwollenaar Ronald van der Ziel. De tweet is voorzien van een foto met de enveloppe waarin de stempas is verzonden aan alle kiesgerechtigde Zwollenaren. In de enveloppe zit ook een gezondheidscheck voor als je naar het stembureau gaat. Met het formulier zelf is niks mis, maar op de enveloppe is in het ontwerp een ‘taalvoutje’ geslopen: Gezondheidsheck in plaats van Gezondheidscheck.

Cycloon Post bezorgt de enveloppen in Zwolle. “In een aantal wijken is de enveloppe al bezorgd, en ook vandaag en morgen zijn onze postbezorgers er nog mee bezig. Het zijn er natuurlijk heel veel, dus dat duurt een paar dagen’.

Woordvoerder Sam Rademakers van de gemeente Zwolle bevestigt het foutje: “Dat is uiteraard niet de bedoeling geweest.  Maar de boodschap is nog duidelijk. In de enveloppe zit een stempas, een overzicht van de stembureaus en een gezondheidscheck. Op  23, 24 en 25 februari worden de passen in Zwolle bezorgd.”

In totaal gaat het om bijna 100.000 enveloppen. Of ook alle enveloppen het ‘voutje’ hebben is niet bekend. De enveloppen worden in ieder geval niet opnieuw gedrukt, laat Rademaekers weten.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button