BouwNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

SWZ leverde 186 nieuwe huurwoningen op in 2023

Zwolle – SWZ heeft in 2023 een forse bijdrage geleverd aan de groei van het aantal huurwoningen in Zwolle. In totaal kwamen er186 huurwoningen bij, waarvan 139 sociale huur en 47 middel dure huur. Er zijn veel mensen die al lang op de wachtlijst staan voor een sociale huurwoning, de bouw van nieuwe woningen is dan ook hard nodig. Naast nieuwbouw was afgelopen jaar het verduurzamen van de huurwoningen enorm belangrijk. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee van onze huurders.

Nieuwbouw en aankoop

Naast de bouw van 186 nieuwe woningen, kochten we in 2023 65 appartementen aan voor sociale verhuur. Kortgeleden leverde SWZ nog 74 nieuwbouwappartementen op aan de Palestrinalaan in Holtenbroek, waarvan de helft bestemd was voor midden huur. Dit zijn huurders die iets te veel verdienen voor sociale verhuur en te weinig voor een koopwoning. Zij vallen vaak tussen wal en schip.

Verduurzamen woningen

Om op een gasvrije toekomst voorbereid te zijn, verduurzamen we elk jaar weer een deel van ons woningbezit. In 2023 hebben we ruim 300 woningen verduurzaamd. In totaal zijn op ruim 450 woningen zonnepanelen geplaatst. Dat betekent dat meer dan 50% van onze woningen nu zijn voorzien van zonnepanelen.

Vooruitblik 2024

In onze toekomstvisie 2024+ plaatsen we een stip op de horizon. Natuurlijk willen we meer sociale huurwoningen bouwen, maar ook goed zijn voor het klimaat. We weten wat we belangrijk vinden, waar we naartoe willen en hoe we er willen komen. We gaan solide en wendbaar de toekomst tegemoet!

De volledige visie en een samenvattende infographic staan op: swz.nl/toekomstvisie

Gerelateerde artikelen

Back to top button