Nieuws uit ZwolleSport

SV Zwolle introduceert zaterdagvoetbal

Zwolle – SV Zwolle is vanaf het seizoen 2018-2019 ook actief op zaterdag. Daarvoor is de club op zoek naar nieuwe leden. Bovendien is er op zondag ook genoeg ruimte voor nieuwe talenten, oude bekenden en onontdekte vedettes.​

“Er is behoefte aan zaterdagvoetbal”, vertelt voorzitter Wim van Enteren. “Als vereniging willen we ons niet beperken tot het alledaagse. We willen meer faciliteren.” En dus wordt er vanaf komend seizoen ook op zaterdag herenvoetbal gespeeld. “Stilstand is voor de toekomst niet goed, als vereniging moeten we daar op een creatieve manier mee omgaan.”

Voor SV Zwolle is de doorstroming van de jeugd naar het seniorenvoetbal belangrijk. Met het aanbieden van zaterdagvoetbal wil de club dat de stap naar de senioren kleiner wordt. Van Enteren: “Ik vind het belangrijk dat de jeugd bij de club betrokken blijft. We moeten innoveren, zorgen dat je een levendige vereniging blijft waar alles mogelijk is.”

Prestatievoetbal blijft op zondag, het zaterdagvoetbal wordt gespeeld door liefhebbers van het spelletje, liefhebbers van gezelligheid en liefhebbers van zo nu en dan drie punten.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren