EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

In Regio Zwolle dalen WW-uitkeringen sterker dan gemiddeld

Zwolle – In de regio Zwolle verstrekt UWV minder WW-uitkeringen dan vorige maand en vorig jaar. Deze afname is groter dan de landelijke daling. Hierdoor is het niveau van de WW gedaald tot het landelijk gemiddelde. Dit hangt samen met de relatief grote bouwsector. In deze sector daalden de WW-uitkeringen het sterkst.

Eind april 2018 verstrekt UWV 9.322 WW-uitkeringen in Regio Zwolle. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 5,2% (-511 uitkeringen). Dat is meer dan de landelijke daling van 3,9%. Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De daling in Regio Zwolle is 27,3%, oftewel 3.502 uitkeringen. Dit is de sterkste afname op jaarbasis van alle 35 arbeidsmarktregio’s in Nederland.

Door de grotere afname van WW-uitkeringen in Regio Zwolle is het niveau van de WW nu gedaald tot het landelijk gemiddelde: 3,5% van de beroepsbevolking. Dit hangt samen met de relatief sterke aanwezigheid van de bouw in de regio. De WW-uitkeringen daalden het afgelopen jaar namelijk het sterkst vanuit de bouw. Bij uitzendbureaus was de afname ook groot, vooral onder bouwberoepen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button