Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

VIDEO UPDATE – Steeds meer Zwolse bedrijven en organisaties erkennen Hidden Disabilities Sunflower

Zwolle – Zwolle omarmt de Hidden Disabilities Sunflower, een symbool dat mensen met een niet-zichtbare beperking kunnen dragen. Medewerkers van verschillende bedrijven en organisaties zijn getraind om dit symbool te herkennen en de dragers ervan hulp of ondersteuning te bieden. De ‘Sunflower’ maakt het leven van mensen met een niet-zichtbare beperking dus makkelijker.

Autisme, angststoornis, depressie

Het ‘Sunflower’ symbool kan gedragen worden als een keycord.  Het is bedoeld voor mensen die een niet-zichtbare beperking hebben, zoals autisme, een angststoornis, chronische pijn, depressies of ADHD. Met de Hidden Disabilities Sunflower kunnen zij op een discrete manier aangeven dat zij soms wat meer hulp of extra tijd nodig hebben, dan andere bezoekers.

Zwolse bedrijven en organisaties haken aan

In Zwolle zijn er steeds meer bedrijven en organisaties die de “Sunflower’ een warm hart toe dragen. Zoals bijvoorbeeld de McDonald’s, Isala, PEC Zwolle, het Ronald McDonald kinderhuis, Hedon, Pathé bioscopen, Zwolse Theaters en Hotel Lumen. Al deze bedrijven hebben hun medewerkers getraind om dit symbool te herkennen en de dragers ervan te ondersteunen. Ook de gemeente Zwolle heeft afgelopen maandag, tijdens de gemeenteraadsvergadering, aangegeven graag mee te willen doen met het initiatief.

‘Sunflower’ website
Maureen de Mooy – Schreuder is ambassadeur van de Hidden Disabilties Sunflower (links), Sjoerd-Jan Feenstra van McDonald’s Zwolle/Heerde/Kampen support het initiatief in zijn restaurants. (rechts)
De Hidden Disabilities Sunflower is een symbool dat mensen met een niet-zichtbare beperking kunnen dragen om aan te geven dat zij extra hulp of tijd nodig hebben.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button