BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Station en deel Stationsbuurt woensdagochtend zonder water

Zwolle – Even geen koffie bij de Starbucks woensdagochtend! De waterleiding voor het Stationsplein in Zwolle gaat namelijk een paar uur plat. Waterleidingsbedrijf Vitens gaat een oude waterleiding aansluiten op een nieuwe en dat heeft consequenties voor de watertoevoer.

Een deel van de woningen en bedrijven in de Stationsbuurt zullen een ochtend zonder water zitten. Starbucks blijft woensdagochtend zelfs helemaal gesloten. Omdat ook het station zonder water zit heeft de NS maatregelen genomen zodat in ieder geval hun machinisten en conducteurs naar het toilet kunnen.

Vitens heeft de omwonenden en bedrijven geïnformeerd over de werkzaamheden.

 

Foto: ©Peter Denekamp – De pijp met de gele tape is de waterleiding.

In de voetgangerszone voor de Starbucks en de ABN Amro wordt al enige tijd gewerkt aan leidingen. Het gaat om voorbereidende werkzaamheden voor een nieuwe ondergrondse fietsenstalling. In deze nieuwe stalling onder het Stationsplein kunnen straks 4.800 fietsen worden gestald. Om plek te maken voor de stalling moeten leidingen worden verlegd en vervangen.  Naast de nieuwe fietsenkelder wordt ook het Stationsplein zelf opnieuw ingericht.

Beide projecten starten zodra het nieuwe busstation aan de zuidzijde van het station in gebruik wordt genomen. De bouw van de ondergrondse fietsenstalling wordt in 2020 afgerond.

De nieuwe ondergrondse fietsenstalling krijgt twee grote in- en uitgangen aan het Stationsplein. De fietsen worden ondergronds op één verdieping gestald in dubbellaagse fietsenrekken. Vanuit deze fietsenstalling kunnen reizigers met een overdekte roltrap naar het station. De huidige ondergrondse fietsenstalling aan de noordzijde van het station blijft vooralsnog in tact. Ook de fietsenstalling onder het Lübeckplein aan de zuidzijde van het station blijft bestaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button