BouwNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Start sloop feestzaal Bierton; zorgappartementen en dagbesteding oudere Frion cliënten

Zwolle – Een nieuwe woon-werklocatie voor Frion-bewoners komt binnenkort aan de Schellerbergweg 27. Dat is de plek waar vroeger de Bierton stond, een bekend restaurant en feestzaal. De ontwikkelaar Jansen Vastgoed heeft de buurt geïnformeerd over de plannen, die nu in de uitvoeringsfase zijn.

De sloop van de grote feestzaal begint op 26 juni 2023. Het historische restaurantgedeelte blijft behouden en wordt opgeknapt en verduurzaamd. Ook is er aandacht voor de natuur in de omgeving.

De ontwikkelaar belooft rekening te houden met de buurt en eventuele overlast te beperken. Bij klachten kunnen buurtbewoners contact opnemen met Jansen Vastgoed via telefoon of e-mail.

De Bierton in Zwolle-Zuid wordt herontwikkeld en er zullen 48 appartementen worden gebouwd voor ouderen met een verstandelijke beperking. Het voormalige uitgaanscentrum sloot in 2017 zijn deuren en heeft sindsdien leeggestaan. Na vele jaren van plannen en wijzigingen wordt nu gestart met de sloop en daarna bouw van het project voor dagbesteding en appartementen op de locatie van de Bierton in Zwolle: zorgappartementen in combinatie met dagbesteding.

Dit is een Focus-premium artikel.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren