Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpaginaZorg & Welzijn

SP en Groenlinks: Gemeente moet snel aan de bak voor beschutte werkplekken

Zwolle- De fracties van SP en GroenLinks in de Zwolse gemeenteraad hebben vragen gesteld over het feit dat het Zwolle maar niet lukt beschutte werkplekken te realiseren. Dit is extra pijnlijk nu het Rijk heeft laten weten van Zwolle te verwachten nog dit jaar 26 plekken te realiseren, beduidend meer dan de 10-15 plekken die de gemeente zelf wilde –en die ook al onhaalbaar blijken.

Wat GroenLinks en SP betreft zal het college aan de bak moeten om snel extra plekken te creëren. Gezien het slechte resultaat tot nu toe vragen de fracties om extra maatregelen en eventueel een geheel andere aanpak. Specifiek wijzen de fracties op de mogelijkheid om via Wezo nieuwe werkplekken te maken met andere middelen dan de oude WSW-middelen.

Wat is beschut werk?

Beschut werk is bedoeld voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking. Mensen die alleen kunnen werken in een ‘beschutte’ omgeving, onder aangepaste omstandigheden. Zij hebben meer begeleiding en aanpassing van hun werkplek nodig dan van een reguliere werkgever is te verwachten.

Beschut werk kan eenvoudig inpakwerk zijn, maar ook hoogwaardig productiewerk (bijvoorbeeld printplaten maken).

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button