KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Sneller naar binnen met digitale vragenlijst

Zwolle – Wie het ziekenhuis in wil, beantwoordt eerst een paar vragen over zijn of haar gezondheid. Dit kan bij een medewerker bij de ingang, maar nog sneller is het invullen van online coronavragenlijst. Isala start een proef met een QR-code. Het idee is dat mensen hierdoor minder lang hoeven te wachten bij de ingang.

Vanaf maandag 25 januari staan er grote borden op het parkeerterrein bij het ziekenhuis in Zwolle. Op deze borden staat een QR-code, die patiënten, bezoekers en begeleiders met hun telefoon kunnen scannen. Vervolgens verschijnt er een online vragenlijst op het scherm, die ze ter plekke invullen. Daarna hoeven ze alleen nog het scherm van hun telefoon aan de screener te laten zien en kunnen ze naar binnen.

Gezondheidscontrole

Sinds de uitbraak van corona, staan er medewerkers van Isala bij de ingangen van het ziekenhuis. Ze stellen bezoekers en patiënten gezondheidsvragen en geven iemand indien nodig een medisch mondneusmasker. Zo houden we het ziekenhuis veilig en geven we het virus zo weinig mogelijk kans om te verspreiden.

Maar een gezondheidscontrole bij de ingang kan soms even duren. Waardoor andere mensen moeten wachten voordat ze aan de beurt zijn. Bovendien hebben patiënten die dagelijks naar Isala komen, moeite met de dagelijkse screening. Voor hen kan de online vragenlijst een uitkomst zijn. Hierin beantwoorden zij nog steeds alle noodzakelijke vragen over hun gezondheid, maar hoeven ze de antwoorden niet meer met de medewerker te bespreken.

Planning

De proef met de QR-code is eerst alleen voor mensen die in Zwolle in het hoofdgebouw (V), gebouw A en gebouw B moeten zijn. Blijkt het een succes? Dan gaan we de online vragenlijst op alle locaties van Isala gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button