Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Smart Benutten, hack naar oplossingen voor bereikbaarheid brengt mooie resultaten

Zwolle – Na de 24 uur durende innovation Hack van 21 en 22 mei jl. werd het idee van team De Pandas door de jury als beste beoordeeld.

Hoe kan big data bijdragen aan het vergroten van de bereikbaarheid en gastvrijheid van Zwolle? Hoe kunnen we big data gebruiken voor innovatieve informatietoepassingen en –diensten? Dat waren de centrale vragen afgelopen weekend tijdens de Innovation Hack. 24 uur lang waren 35 data scientists in 5 teams aan het werk om te kijken of big data een antwoord kan vinden op deze vragen. Het idee van team De Pandas werd door de jury als beste beoordeeld. Dit team keek op een innovatieve manier naar kuispunten en de rol van kruispuntprofielen in de totale doorstroming van verkeer.

Van Landstede deed een team studenten van de Media Academie mee. Zij werden 2e met hun idee voor een app gericht op evenementen en persoonlijke voorkeuren van de bezoekers. Komende tijd werken de teams hun ideeën verder uit zodat we kunnen beoordelen wat we er daadwerkelijk mee kunnen. Na de zomer volgt er een after hack waar we terugblikken op de hackathon en de vervolgstappen uit de doeken doen.

De Hackathon was een initiatief van Smart Zwolle (van gemeente Zwolle) in samenwerking met Beter Benutten Zwolle Kampen en DataScience Amsterdam/Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button