Zorg & Welzijn

Al 5 jaar samen eten bij de Keuken van Zuid

Zwolle – Afgelopen donderdag 19 mei vierde wethouder Nelleke Vedelaar, samen met de vaste gasten het vijfjarig jubileum van de Keuken van Zuid. Dit vond plaats in wijkcentrum De Pol aan de Gelijkheid 1 in Zwolle-Zuid. De wethouder opende dit op een feestelijke wijze. Daarna konden de gasten genieten van een viergangenmenu voor vijf euro.

Goedlopend wijkrestaurant

Jannien Roons, begeleider werk Frion: “Vijf jaar geleden was het doel om een wijkrestaurant neer te zetten door en voor wijkbewoners van Zwolle-Zuid. Een gastvrije plek waar alle buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar je lekker en betaalbaar kunt eten. Frion, RIBW Groep Overijssel, WIJZ en wijkbewoners uit Zwolle-Zuid bundelden hiervoor samen hun krachten. Nu staat er een goedlopend wijkrestaurant. Daarmee bewijst de Keuken van Zuid haar bestaansrecht.”

Uitdagende werk- en leeromgeving

Paul Heitbrink, begeleider bij RIBW GO: “Inmiddels genieten zo’n 30 inwoners uit verschillende wijken hier regelmatig van een lekkere maaltijd. Nieuwe gasten zijn altijd welkom. Iedere donderdag in de even weken serveert het keukenteam een driegangenmenu voor vijf euro. Gasten kunnen een plekje reserveren bij wijkcentrum De Pol. Daarnaast is de Keuken van Zuid de afgelopen jaren ook uitgegroeid tot een uitdagende werk- en leeromgeving voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button