KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum wint verdient van dolend DHSC

Zwolle – In een wedstrijd om de “big points“ is Berkum erin geslaagd de ambitieuze club van Wesley Sneijder uit Utrecht een verdiende nederlaag (3-0) toe te brengen. In een 5-3-2 formatie begon Berkum furieus aan de wedstrijd. Dat resulteerde reeds in de 5e minuut in een pass van Chris van der Meulen op de goed opgekomen Jorben Nieuwenhuis.

Diens strakke voorzet werd prachtig ingetikt door de snel inkomende Björn Bakker: 1-0. Direct daarna kwam Chris op links goed door en uit diens voorzet kopte de vrijstaande Frank van der Burg via de lat over. In de 11e minuut volgde een dieptepass van de overijverige Björn Bakker op Chris. En in de daarop volgende scrimmage gaf Mike van Ekeren het laatste tikje: 2-0.

Berkum ging door en creëerde diverse mogelijkheden, zonder dat DHSC daar veel tegenover kon zetten. Een harde kopbal van Dennis Horstman uit een corner is vlak voor de doellijn geblokkeerd. In de 26e minuut liep Jordy ter Borgh van DHSC een gele kaart op na een onnodige overtreding op Björn Bakker.  Die liep daarbij een blessure aan zijn enkel op en even later werd hij vervangen door Johnsen Bacuna. In deze fase kwam DHSC wat beter in het spel, zonder dat dit tot grote kansen leidde. Vlak voor de rust verscheen Lars Miedema, na een dieptepas van Chris, alleen voor keeper Willemse. Deze wist echter met een risicovolle sliding erger te voorkomen.

Zonder verdere wissels begon Berkum sterk aan de tweede helft.  En al in de 48e minuut ging Bacuna op rechts goed door en bereikte hij met een voorzet op maat Chris, die dit buitenkansje niet liet lopen: 3-0.

Tweede helft

Naarmate de tweede helft vorderde werd het spel van beide teams er niet beter op. Diverse gele kaarten en een drietal wissels aan de zijde van DHSC hadden niet het gewenste effect. En óók Berkum bracht eerst met Brakke en Nijboer en later met Rahajaan verse krachten in het veld. Keeper Veurink moest handelend optreden om een tweetal gevaarlijke vrije schoppen van Tom de Klein onschadelijk te maken.

Een kopbal van Lars Middelwerk van DHSC werd nog ternauwernood van de doellijn gehaald en in de 85e minuut leek Bacuna te kunnen profiteren van een foute inspeelpass van de DHSC-keeper, maar hij strandde in zijn bedoeling de vrijstaande Chris van der Meulen te bereiken.

De goed leidende scheidsrechter Sander Huijs uit Venlo floot snel daarop voor het einde van de wedstrijd en zo kon Berkum de derde opeenvolgende overwinning met een “clean sheet“ bijschrijven. In de ranglijst van de derde periode staat Berkum nu gedeeld eerste met Eemdijk. Volgende week, zaterdag 8 april, wacht de belangrijke thuiswedstrijd tegen AZSV voor een halvefinaleplaats in het toernooi om de Districtsbeker Oost.