EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle prominent in beeld in de New York Times

Zwolle / NewYork – De Thorbeckegracht met het Pelserbrugje stonden afgelopen donderdag 30 maart prominent in beeld in de New York Times. Deze krant met meer dan 5 miljoen abonnees en een digitaal bereik van 78,1 miljoen lezers is één van de bekendste en grootste ter wereld. Het twee pagina’s tellende artikel ging over Nederland als 15e grootste economie ter wereld en was als betaalde ‘advertorial’ afkomstig van contentmaker BRG Brussels Research Group. Een betaald redactioneel artikel dat in  opdracht van o.a. de Provincie Overijssel en OostNL.nl is geplaatst.

Ons aantrekkelijke belastingklimaat, stabiele rechtssysteem, EU-lidmaatschap en meertalig personeel maken Nederland, volgens het artikel, aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders. In het artikel is bijzondere aandacht voor de provincies Gelderland en Overijssel als provincies waar nog genoeg ruimte is om bedrijven te vestigen. Zo wordt Abbott Laboratories genoemd als één van de Amerikaanse multinationals die zich inmiddels heeft gevestigd in Zwolle.

De ‘advertentie’ werd opgemerkt door Erik Mouthaan, Noord-Amerika correspondent voor RTL Nieuws.

Oost NL is de ontwikkelingsmaatschappij van Oost-Nederland.In opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de provincies Overijssel en Gelderland versterken zij de regionale economie. Dit doen ze door met publiek geld te investeren in ondernemers in Oost-Nederland. Naast deze financiële middelen stelt Oost NL ook haar kennis, kunde en netwerk beschikbaar. Ze zijn actief in de topsectoren Food, Energy, Health, Tech en Circular Economy.
Zwolle Hanzestad-Thorbeckegracht Drone MarketingOost Foto ©Gijs-Versteeg

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren