KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Sassenpoort gaat ook op maandagen open

Zwolle – De Sassenpoort in Zwolle breidt de openingstijden uit en gaat met ingang van september ook op de maandagen open. “Toeristen die een weekendje Zwolle doen komen op maandag vaak wat bedrogen uit. Fundatie, ANNO, Academiehuis, Peperbus, Herman Brood, alles is dicht op maandag. Winkels gaan pas om 12 of 13 uur open en ook voor je kopje koffie valt er op maandag minder te kiezen.”

“Om die reden stond de maandagopening van de Sassenpoort al langer op ons wensenlijstje. Hoe leuk om toeristen ook op maandag iets te kunnen bieden”, legt Corry Gillissen van de Stichting Exploitatie Sassenpoort uit.

Door deze verruiming van de openingstijden is de Sassenpoort nu vijf dagen per week open (en tijdens schoolvakanties zelfs dagelijks). Vier jaar geleden, in 2019 waren dat nog twee dagen per week. Deze verruiming van de openingstijden kon alleen doorgevoerd worden dankzij de inzet van een (groeiende) groep trouwe vrijwilligers.

Tegen de verdrukking in groeit de belangstelling voor de Sassenpoort enorm. Zo werd in augustus 2023 het oude maandrecord (uit 2022) met 25% verbeterd, en dat ondanks (of dankzij) alle evenementen die elders in de stad georganiseerd werden.

De Sassenpoort is op maandagen geopend van 11-15 uur. “Deze tijd wijkt af van de openingstijden op de andere dagen. Het idee hierachter is dat toeristen op maandag na het ontbijt nog even Zwolle in zullen gaan, daar richten we ons primair op, maar vanzelfsprekend zijn ook Zwollenaren van harte welkom op maandagmorgen 😊”

Gerelateerde artikelen

Back to top button