KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum haalt gram tegen Heino

Zwolle – Berkum heeft in het eerste thuisduel van het nieuwe seizoen streekgenoot Heino met 4-0 aan de kant gezet en haalde zo haar gram voor het zure verlies van een week eerder. De rappe en slim opererende Zwollenaren speelden de defensie van de bezoekers een aantal keren finaal aan flarden en benutten de kansen nu wél.

“De eerste 65 minuten waren prima, daarna werd het rommeliger,” zag Berkum-trainer Eduard Lindeboom, die content was dat zijn equipe nu aan de goede kant van de score bleef. “We zijn aan het verjongen en dan is winst doping voor zo’n ploeg.” Coach Martijn de Vogel van Heino vond dat zijn team slordig was. “Na balverlies was onze restverdediging niet op orde en dan wordt het lastig. We hebben veel lengte en fysieke kracht, maar ook daar ontbrak de nauwkeurigheid. Teleurstellend, we staan weer met beide beentjes op de grond.”

Waarschuwingssignalen

Al na enkele minuten leek een corner van Mike van Ekeren rechtstreeks in het Heinose doel te zeilen, maar de bal ketste op de lat boven keeper Mike te Wiele. Daarna ging het in de openingsfase nog een poosje redelijk gelijk op, al gaf Berkum via de rappe vleugelspitsen Vince van den Anker en Nick Kleen al wel waarschuwingssignalen af. In de 24e minuut was het raak voor de thuisploeg. Na een fraaie aanval belandde de bal via Van den Anker bij Lars Miedema, die van dichtbij de 1-0 binnen tikte.

Heino leek even later wat terug te doen door een uithaal van Aron Wieringa, maar Berkum-doelman Huib Veurink haalde de bal fraai uit de bovenhoek. In de 37e minuut namen de Zwollenaren verder afstand. Kleen zette van rechts voor en weer stond de attente en hard werkende Miedema op de goede plek: 2-0. Vlak vóór rust was Heino dicht bij aansluiting toen een inzet via de Zwolse defensie bijna in het Berkum-doel belandde, maar opnieuw was keeper Veurink alert om schade te voorkomen.

Ongrijpbaar

Na de hervatting was het al snel weer raak voor de thuisclub. Miedema veroverde de bal, die via een aantal schijven bij Kleen belandde en de bij vlagen ongrijpbare rechtsbuiten kreeg de ruimte om de 3-0 binnen te knallen. Na krap een uur deelde Berkum vervolgens de genadeklap uit. Miedema, na afloop uitgeroepen tot ‘Man of the Match’, bediende Kleen met een bekeken pass en uit diens voorzet kon Mike van Ekeren de trekker overhalen: 4-0.

In het resterende halfuur kreeg Berkum nog wel wat kansjes maar bleek het Zwolse kruit verschoten, terwijl de Heinose aanvallen weinig indruk maakten. De bezoekers trachtten voorin hun lengte te benutten, maar zagen hun kopballen naast of over het Berkum-doel gaan. In blessuretijd probeerde Jesper Schokker de eer nog te redden maar opnieuw haalde keeper Veurink de bal uit de hoek van het Zwolse doel. Berkum spoelde zo met een ruime en verdiende overwinning de kater van het frustrerende verlies van een week eerder bij Pelikaan S weg en lijkt daarmee op de goede weg te zijn.

Berkum-Heino, 2 september 2023

Eindstand: 4-0 (2-0)
Scheidsrechter: Stefan van Westing
Doelpunten: 24. Lars Miedema (1-0), 37. Miedema (2-0), 51. Nick Kleen (3-0), 57. Mike van Ekeren (4-0)
Gele kaarten: Lucas van Riel, Sten Rosendaal (beiden Heino)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Alex van Hoesel, Jorben Nieuwenhuis (75. Boaz Rahajaan), Marc van der Meulen, Lars van Gerner, Derk Fuller (67. Björn Bakker, 75. Maxwell van Dijk), Mike van Ekeren, Nick Kleen, Lars Miedema (87. Walter Dias Nzasi), Vince van den Anker

Opstelling Heino: Mike te Wiele, Kay Ruiter (82. Luc Fakkert), Sten Rosendaal (67. Jeroen Bos), Kevin Roddenhof, Aron Wieringa, Jesse Kruiper, Jesper Schokker, Lucas van Riel (46. Luc van der Burg), Stan Heetkamp (73. Stijn Kogelman), Matthias Reimink (73. Rick Vreeswijk), Tim Leferink