AssendorpKunst & CultuurNieuws uit ZwolleSassendonk 2019Uit uw buurtVoorpagina

Sassendonkse trends bij carnavalswinkel Meinesz en Bennesz

Zwolle – Het is weer bijna zover. Vrijdag 1 maart gaat Carnaval 2019 officieel van start en dat is goed te merken bij feestwinkel Meinesz en Bennesz aan de Assendorperstraat. In de winkels is het een gezellige drukte. Glitterpakken en felgekleurde kostuums vliegen als warme broodjes over de toonbank. Zelfs het Sinterklaasmuseum heeft een dagje moeten sluiten, vanwege de drukte in de winkels.

Eigenaar Meine Boonstra is helemaal op de hoogte van de nieuwste carnavaltrends. Toch is het volgens hem moeilijk te zeggen: “Zwolle is eigenlijk een beetje eigenwijs. We zijn kleurrijk en altijd heel divers. In Den Bosch, Oeteldonk, bijvoorbeeld gaan de meeste mensen voor een kiel. In Zwolle wordt La Case de Papel veel verkocht, maar daarnaast is het heel divers.”

Foto’s © Peter Denekamp

Vooral de kleinere accessoires worden veel verkocht. Schmink, maar ook wimpers en heel veel jassen. Picasso jassen, jassen met verlichting erin; één groot kleurrijk geheel. “En dat is ook zo leuk aan Zwolle. Het is echt zó divers. Het is niet normaal,” vertelt Boonstra.

Wat hij zelf aantrekt, moet nog blijken zaterdag. “Ik heb wel een idee,” aldus Meinesz, “maar de verkoop gaat altijd voor. Mijn gouden schoenen gaan dit jaar helaas niet lukken. Die heb ik bijna ieder jaar aan. Ik zit nu te denken aan Napoleon, of iets in die trant. Maar of dat het gaat worden… We gaan het zien. We hebben genoeg keuze.”

Mijn gouden schoenen gaan dit jaar helaas niet lukken. Die heb ik bijna ieder jaar aan. Ik zit nu te denken aan Napoleon, of iets in die trant. Meine Boonstra van Meinesz en Bennesz

Voor Bas Hoogendijk, één van de klanten, is het de eerste keer in twintig jaar dat hij weer carnaval viert. Met een tasje gevuld met blouses komt hij de winkel weer uit. “Het meest foute overhemd dat ik kon vinden,” verklaart hij. Een beetje algemeen, maar wel leuk, vindt hij. In ieder geval voor de eerste dag.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button