AlgemeenNieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Auto rijdt over Schuttebusbrug nieuwe busstation binnen

Zwolle – Een automobiliste reed maandagmorgen vanaf de Nieuwe Veerallee per ongeluk de nieuwe Schuttebusbrug op. Ze belandde vervolgens op het nieuwe busstation tijdens de drukke ochtendspits. Stewards van vervoerder Syntus hebben haar geholpen om weer op de openbare weg terecht te komen.

tekst gaat verder onder de foto

De afrit van de busbrug bij de Nieuwe Veerallee. In het verlengde ligt de Rieteweg © Peter Denekamp

Busbaan

Door de komst van de busbrug is de situatie aan de kant van de Nieuwe Veerallee voor verkeersdeelnemers veranderd. Er moet nu rekening worden gehouden met de vele bussen die de busbaan op- en afrijden. Ook staan er verkeerslichten en pijlen op de rijbaan waarop te zien is dat verkeersdeelnemers rechtdoor moeten rijden.

140 euro boete

Bij de politie in Zwolle is het niet bekend of er al vaker automobilisten op de nieuwe busbrug terecht zijn gekomen. De boete voor het rijden op de busbaan bedraagt 140 euro plus negen euro administratiekosten.

Mark Hulleman, operationeel expert bij de Zwolse politie zegt: “De busbrug is alleen bestemd voor lijnbussen. Bij spoedgevallen mogen ook de hulpverleningsdiensten er gebruik van maken. Het overige verkeer mag er geen gebruik van maken.”

© Peter Denekamp
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button