Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

SamenDieren organiseert Dierendag activiteiten!

Zwolle – Op Zaterdag 2 oktober a.s. organiseert SamenDieren, oftewel het Dierenteam Zwolle, leuke Dierendag activiteiten. Op drie verschillende locaties in Zwolle worden verschillende interactieve, leerzame en leuke activiteiten georganiseerd die in het teken staan van Dierenwelzijn.

Locaties en activiteiten

Bij Park de Stadshoeve kun je tussen 10:00 en 13:00 uur meedoen aan een dierenpuzzeltocht, ezelritjes maken, op de foto met boerderijdieren en zijn er kleur- en knutselplaten. Bij Dierenweide Dieze Oost kun je tussen 10:00 en 16:00 uur o.a. meedoen aan het dierendagontbijt voor de dieren van de dierenweide, zijn Roodkapje en de Dierenambulance Zwolle de hele dag aanwezig, vertelt de Zwolse Dierenvoedselbank over hun belangrijke werk en nog veel meer van al dit leuks!

Bij kinderboerderij park De Wezenlanden worden tussen 14:00 en 16:00 uur verschillende spel- en knutselactiviteiten voor kinderen georganiseerd. Ook kunnen kinderen bij de winkel een boerenzakdoek halen en als boer of boerin meehelpen met het verzorgen en voeren van de dieren, kun je de nagels van jouw cavia of konijn laten knippen en mag je gratis gebruik maken van het feestvarken; een leuke bolderkar in de vorm van een varken met allerlei educatieve spelletjes en opdrachten. Voor meer informatie over de activiteiten ga naar www.samenzwolle.nl/samendieren of www.samenzwolle.nl/activiteiten.

Educatieve informatieborden

Wist jij dat Ezels gemiddeld 30 jaar oud worden en 200 kg wegen? En dat een haan vruchtbaar is vanaf ongeveer 6 maanden tot ongeveer 6 jaar? Op Park de Stadshoeve worden op deze dag ook acht educatieve informatieborden onthuld over verschillende boerderijdieren. Zo kunnen kinderen alles leren over de dieren die er te zien zijn. Wil je nog net iets meer weten over de dieren? Dan kan je met een eenvoudige QR-code die op het bord staat op je gemak nog meer lezen en leren over het dier. Deze borden worden op alle wijkboerderijen, kinderboerderijen en buurtweiden in Zwolle geplaatst. Leuk voor jong en oud!

SamenDieren

SamenDieren zorgt ervoor dat dieren in Zwolle het goed hebben. Inwoners én vele organisaties – verenigd in het Dierenteam Zwolle – zetten zich in voor dierenwelzijn. Op www.samenzwolle.nl/samendieren ontdek je die organisaties en al hun diereninfo, -activiteiten en -vrijwilligersvacatures. Ook lees je de oproepjes van buurtgenoten die hulp vragen bij de verzorging van hun huisdier.

Meer informatie

Gerelateerde artikelen

Back to top button