EconomieNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Roep om meer koopzondagen neemt toe

De roep om meer koopzondagen in Zwolle neemt toe. Uit peilingen blijkt dat steeds meer mensen de maandelijkse koopzondag bezoeken, maar uitbreiding zit er niet in. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft afgesproken dat het er niet meer dan maximaal 12 per jaar mogen zijn. Maar de ondernemers willen zelf bepalen of en hoe vaak ze op zondag open zijn.

“Mensen zien een koopzondag ook als een uitje net als andere activiteiten die je dan kunt doen. En als mensen in een andere stad op zondag wel terecht kunnen, dan gaat de klant daar shoppen. Een euro kun je maar één keer uitgeven en wat mij betreft gebeurt dat hier in Zwolle,” zegt Maarten van Beek van de ondernemersclub. “Je ziet gewoon dat steeds meer mensen hun aankopen verschuiven naar het weekend.”

Referendum

Volgens Swolwacht hebben de coalitiepartners D66, VVD en de PvdA in de Zwolse gemeenteraad de kiezer dat ook beloofd. Maar de vierde coalitiepartner ChristenUnie vindt twaalf zondagen per jaar genoeg. “Wat mij betreft gaan we het daarom aan de kiezer vragen door middel van een referendum,” zegt William Dogger van de Zwolse partij Swollwacht. “Wat mij betreft is het aan de ondernemer om te kiezen of hij of zij een koopzondag houdt.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button