MagazineNieuws uit ZwolleVoorpagina

Stadkamer verhuist in januari naar Stadhuis

Leden opgeroepen om zoveel mogelijk te lenen

De verhuizing van Stadkamer van de Diezerstraat naar het Stadhuis gaat in januari 2016 plaatsvinden. Daarom is de centrumlocatie van 1 tot 25 januari gesloten. In de maand december kunnen Stadkamerleden het dubbele aantal media lenen voor een dubbele periode. Op 31 december om 16.00 uur sluit Stadkamer na bijna 30 jaar haar deuren aan de Diezerstraat. De plek waar generaties Zwollenaren hun boeken hebben geleend en hebben gelezen of gewerkt. Op maandag 25 januari maakt Stadkamer een doorstart  aan het
Grote Kerkplein 15.

 In 2016 neemt Stadkamer centrum tijdelijk haar intrek in het Stadhuis dat hiervoor wordt aangepast. Het pand aan de Diezerstraat is verkocht aan ZARA. In 2017 als de verbouwing aan de Zeven Alleetjes is afgerond, kan Stadkamer verhuizen naar haar definitieve locatie.

De verhuizing van de centrumlocatie heeft veel voeten in aarde. Uitgangspunt is dat ondanks de beperkingen de dienstverlening zoveel mogelijk op peil blijft. Tienduizenden boeken, cd’s, dvd’s en tijdschriften worden direct na 31 december in- en later weer uitgepakt. Doordat het Stadhuis iets krapper is, wordt het passen en meten. Het is de bedoeling dat de bestaande collectie beschikbaar blijft voor het publiek. Ook alle medewerkers die voor en achter de schermen werken, krijgen hun tijdelijke werkplek in een van de gemeentelijke panden aan het Grote Kerkplein.

Om de Zwolse lezers zoveel mogelijk tegemoet te komen, mag men in de hele maand december dubbele aantallen (30 stuks) media lenen voor een dubbele periode (8 weken). Daarmee verwacht Stadkamer de meeste leners een groot plezier te doen. Wie tussen 1 en 25 januari toch nog wil lenen of inleveren kan altijd bij een van de andere vestigingen in Zuid, Aalanden of Stadshagen terecht.

Op maandag 25 januari start Stadkamer in het Stadhuis op de begane grond en op de eerste verdieping. De openingstijden zijn iets ruimer, op maandag kan hier men van 10.00 – 20.00 uur terecht. Op dinsdag zijn de openingsuren iets ingekort, van 10.00 tot 18.00 uur. De overige openingstijden blijven gelijk.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button