CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

RIVM: ’59 nieuwe coronabesmettingen in Zwolle; 223 in de hele Veiligheidsregio IJsselland’

Aantal besmettingen in Zwolle en omgeving fors opgelopen

Zwolle – In Zwolle werden op woensdag 14 juli, 59 (gisteren 49) positieve testen gemeld. Voor de hele Veiligheidsregio gaat het om 223 (gisteren 183) positieve testen. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM, die vandaag werden gepubliceerd.

Het aantal besmettingen in de regio IJsselland is afgelopen week duidelijk toegenomen. Dit gebeurde in alle gemeenten, zo blijkt uit de tweewekelijkse CoronaMonitor. IJsselland telde per 100.000 inwoners 161 positieve testen tegenover 301 landelijk. Het aantal testafspraken steeg in een week tijd van circa 1250 naar rond de 2000 per dag. Daarvan was het aantal reizigerstesten 300 tot ruim 900 testen per dag.

De GGD vond met name clusters (met meer dan één besmetting op dezelfde locatie) in de horeca en tijdens examen- of andere feestjes.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button