Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Koeien geëvacueerd vanuit de IJssel uiterwaarden bij Zwolle

Zwolle – In verband met het naderende hoogwater zijn woensdagavond koeien uit de Schellerwaarden geëvacueerd bij Zwolle-Zuid. De vrijwilligers van natuurorganisatie A Rocha en Uw Stadsboer dreven de koeien bijeen om ze vervolgens in een vrachtwagen te laden.

Wim Eikelboom van A Rocha was aanwezig bij de actie: “Vandaag steeg de rivier al 20 centimeter en er komt minstens 80 centimeter bij.” Alle reden dus om de koeien veilig te stellen.
Het gaat om zogenaamde Hereford-koeien die in de Schellerwaarden grazen omdat ze geschikt zijn voor het ruige IJssellandschap. Al eerder moesten de koeien door het hoge water tijdelijk elders worden ondergebracht. Toen was dat in Friesland.

De koeien zijn van Uw Stadsboer en grazen in het gebied dat door de natuurwerkgroep A Rocha wordt onderhouden. Het terrein is in eigendom van Rijkswaterstaat.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button