DiezerpoortNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Rembrandtlaan weer open voor verkeer

Zwolle – De werkzaamheden aan de Rembrandtlaan zijn klaar. De Rembrandtlaan is nu weer vanaf Zwartewaterallee tot de Burgemeester Drijbersingel toegankelijk voor al het verkeer.

In maart startten de werkzaamheden aan de Rembrandtlaan. Deze straat is nu ingericht als fietsstraat met een meer klimaatbestendige inrichting. De Rembrandtlaan heeft vanaf de rotonde aan de Burgemeester Drijbersingel tot aan de kruising met de Minervalaan het fietsstraatprofiel met rood asfalt gekregen.

Klimaatadaptieve rotonde

De kruising van de Minervalaan met de Rembrandtlaan is nu een rotonde. Deze rotonde is op een unieke klimaatadaptieve manier uitgevoerd. In plaats van de standaard situatie, waarbij het midden van de rotonde het hoogste punt is, is bij deze rotonde het midden juist het laagste punt. Het groen in het midden van de rotonde krijgt daarmee de functie van een wadi.

Omdat de kruising met de Minervalaan het laagste punt is in de straat, is dit de plek waar bij stortbuien normaal waterlast ontstaat. Door de rotonde als waterberging in te zetten kan gemeente Zwolle een bijdrage leveren aan het klimaatbestendig maken van dit deel van de stad.

De Rembrandtlaan heeft zowel aan de zijkanten als in het midden zwarte stroken met klinkerprint. De strook in het midden zorgt ervoor dat deze fietsstraat er anders uitziet dan sommige andere fietsstraten in Zwolle. Dat komt omdat er in de Rembrandtlaan een bus rijdt. De weginrichting van de Rembrandtlaan is daarom vergelijkbaar met die van de Tesselschadestraat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button