Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Aannemer start met aanleg bouwkuip Stationsplein

Zwolle – Woensdag 7 augustus start aannemer Boskalis Nederland met de aanleg van de bouwkuip voor het bouwen van de ondergrondse fietsenstalling bij het station. Een bouwkuip is een tijdelijke, waterkerende constructie die nodig is om metersdiep in de grond bouwwerkzaamheden uit te voeren.

De bouwkuip maakt Boskalis met behulp van CSM-wanden. Deze speciale wanden houden straks grond en water tegen. De bouwkuip wordt ongeveer 120 meter lang, 45 meter breed en 6 meter diep. Qua oppervlakte is dat te vergelijken met een voetbalveld.

De afgelopen maanden zijn onder meer kabels en leidingen verlegd. Ook is de riolering vervangen en het wegdek op verschillende plekken verwijderd. Nu kan de volgende stap worden gezet: het aanleggen van een bouwkuip. De bouwkuip wordt gemaakt met een speciale bouwtechniek, namelijk CSM-wanden. CSM staat voor Cutter Soil Mix.

Met deze bouwtechniek wordt er ondergronds water en cement vermengd om een grond- en waterkerende wand te bouwen. Ook het aanwezige grind in de grond wordt vermengd en zo onderdeel van de constructie. Een voordeel van deze techniek is dat de werkzaamheden geen trillingen en nauwelijks geluidshinder veroorzaken.

Volg de werkzaamheden op de voet De bouwwerkzaamheden zijn op ieder moment te volgen: vanuit de achtertuin of het vakantieadres. Bekijk de werkzaamheden achter de bouwhekken live via de webcams.  Of blijf op de hoogte via de BouwApp.

Gerelateerde artikelen

Back to top button