Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Regenboogvlag in top Peperbus voor Coming Out Day

Van vrijdag 9 tot maandag 12 oktober hangt gemeente Zwolle, net als met 45 andere gemeenten, de regenboogvlag uit voor Coming Out Dag. De boodschap van deze dag is dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT). De vlaggen worden gehesen om deze boodschap kracht bij te zetten.

Gemeente Zwolle vindt seksuele diversiteit een onderwerp dat aandacht verdient. Sinds 2008 wordt er een actief beleid gevoerd om de bespreekbaarheid en acceptatie te vergroten. Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat 6% van de Nederlandse bevolking homoseksueel, lesbisch of biseksueel is en ook als zodanig leeft. Dat zijn ruim een miljoen mensen. 5% van de mensen heeft een ambivalente genderidentiteit (CBS 2014).

De regenboogvlag wordt door wethouder Nelleke Vedelaar gehesen bij theater Odeon. En ook aan de Peperbus wappert de regenboogvlag. Hier zal de beiaardier Roy Kroezen het regenbooglied van Paul de Leeuw ten gehore brengen. Verder wordt op vrijdagochtend 9 oktober de theatervoorstelling Boys don’t cry tweemaal voor Zwolse scholieren gespeeld. Het COC Zwolle verzorgt aansluitend voorlichting op de betreffende middelbare scholen.

Gemeente Zwolle zet zich al vanaf 2008 in om de bespreekbaarheid en acceptatie van LHBT’s te vergroten. Om dit doel te bereiken worden verbindingen gelegd met onderwijs, zorg, welzijn en sport. Er zijn diverse samenwerkingen met onder andere het COC Zwolle, zorg- & welzijnsinstellingen, verenigingen en andere koplopergemeenten in het land.

Gerelateerde artikelen

Back to top button