112 nieuwsNatuur & DuurzaamVoorpagina

Ree gered uit water bij Spooldersluis Zwolle

Vanmiddag heeft de Dierenambulance samen met de brandweer een ree uit het water gevist bij de Spooldersluis. De ree lag samen met een andere ree in het water.

Het geredde dier is overgebracht naar de Dierenopvang in Ureterp in Friesland.
De andere ree zwom verder richting het centrum. Deze is niet meer aangetroffen in de omgeving door de brandweer en de Dierenambulance.

Waar de reeën vandaan komen is niet bekend bij de Dierenambulance. De medewerkster van de Dierenambulance vertelt: ‘Het komt wel vaker voor dat reeën in de stad worden gesignaleerd. Ze verblijven normaal bij het Engelse werk. Ook komen ze over uit Hattem of Hasselt. Door de vele bouwactiviteiten wordt hun leefgebied steeds kleiner. Er is er zelfs één die in de buurt van de IJsselallee verblijft. Daar krijgen we heel regelmatig meldingen van binnen.’

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button