Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieProvinciale Staten verkiezingen 2015Voorpagina

PvdA Overijssel lanceert verkiezingsprogramma 2015

‘Samen Werken en Leven’ is de titel van het verkiezingsprogramma van de PvdA Overijssel voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart. Het programma is op de nieuwjaarsreceptie van de PvdA gepresenteerd aan de leden.

“Ik ben enorm trots op dit programma,” zegt lijsttrekker en huidig fractievoorzitter Tijs de Bree. “Het is een programma voor een Overijssel waar iedereen een goed leven kan leiden. Voor werk met een vast contract en een fatsoenlijk salaris. Voor ouderen die in de toekomst goede en betaalbare voorzieningen in hun buurt moeten hebben. Voor een provincie waar we naar elkaar omkijken en niemand buitensluiten.”

Het programma richt zich op het scheppen van werk en op investeren in natuur en landschap, op het stimuleren van nieuwe manieren om duurzaam te boeren en op het verduurzamen van energieproductie en energiegebruik. De partij noemt de verduurzaming van 1500 Hardenbergse woningen als een initiatief waarvan gekeken moet worden of het op grotere schaal kan worden doorgevoerd.

De PvdA wil investeren in het behoud van provinciale monumenten, door bedrijven in de bouw te koppelen aan jongeren en ouderen zonder werk om zo de werkgelegenheid te stimuleren. Het MKB en ZZP’ers moet kunnen profiteren van provinciaal beleid door kleine startkredieten en microfinanciering. De PvdA wil de balans terugbrengen in het landelijk gebied door kringlopen te sluiten en meer aandacht te geven aan volksgezondheid. Ook de ondersteuning van streektaal en investeren in OV en fietsinfrastructuur hebben een plek in het programma.

“Duidelijke en aansprekende provinciale onderwerpen,” vindt De Bree, “en een sociale en realistische koers voor Overijssel”.

 

Verkiezingsprogramma PVDA Overijssel

Gerelateerde artikelen

Back to top button