Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Aspirant stewardessen Deltion College behalen EHBO diploma

Vijftig Deltion studenten van de opleiding Luchtvaartdienstverlening ontvingen vrijdagochtend hun diploma EHBO en reanimatie. De aspirant steward(es)s(en) ontvingen het diploma uit handen van Bert Beun (voorzitter CvB Deltion College) en Boi Jongejan (directeur Het Oranje Kruis). De bijzondere uitreiking volgde enige weken na de praktijkexamens die werden afgenomen in het passagiersgedeelte van de vliegtuigsimulator van het Deltion College in Zwolle.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Het Oranje Kruis kent veel samenwerkingen met scholen, maar voor deze uitreiking reisde de directeur van Het Oranje Kruis zelf naar Zwolle. Jongejan is erg gesteld op de samenwerking, welke in zijn ogen uniek is. Deltion College moedigt alle studenten aan om het diploma EHBO en reanimatie te halen, en geeft daarmee blijkt van een besef van maatschappelijke verantwoordelijkheid. In een aantal opleidingen is het een vast onderdeel van het curriculum, zoals bij de opleidingen Sport & Bewegen en Luchtvaartdienstverlening.

Levensecht

Bij mbo-onderwijs draait het allemaal om leren in praktijksituaties. Als dat niet kan in de echte wereld, wordt bij Deltion een omgeving nagebootst. In de vliegtuigcabinesimulator wordt normaal gesproken geoefend met dagelijkse handelingen, zoals het uitserveren van maaltijden. Maar ook het examenteam van Het Oranje Kruis maakte dankbaar gebruik van deze lesomgeving: het examenonderdeel AED werd afgenomen in het gangpad tussen de passagiersstoelen en de wondverzorging werd uitgevoerd in de boordkeuken. ‘Bij deze jonge dames en heren durf ik best aan boord te gaan’ merkt een van de examinatoren op.

Gerelateerde artikelen

Back to top button