Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

PvdA kiest nieuwe fractievoorzitter

Zwolle – Youcef Ben Ali (47) is gekozen als nieuwe fractievoorzitter van de PvdA. Ben Ali stond op nummer 2 op de kandidatenlijst. Lijsttrekker en wethouder Eefke Meijerink keert niet terug in het nieuwe college en kiest ervoor om als raadslid van betekenis te zijn in de nieuwe fractie.

De PvdA is trots op zijn nieuwe fractievoorzitter. Eefke Meijerink: “Youcef staat midden tussen de mensen, als je hem wilt treffen kun je beter gokken op wijkcentrum Holtenbroek dan op het stadhuis.” Ben Ali was eerder raadslid voor de PvdA op onder meer de portefeuilles zorg en welzijn. De fractie ziet in Ben Ali een echte teamaanvoerder die op een positieve manier met humor en een analytische blik het debat in gaat. En voor wie altijd de Zwollenaar centraal staat, in het bijzonder de Zwollenaar die geen stem heeft, die niet vertegenwoordigd wordt.

Ben Ali is blij met het vertrouwen van zijn fractie: “Het is een positieve en gepassioneerde fractie met zeer deskundige en betrokken mensen. Een fractie die vooral actief is in de stad om te luisteren en te horen wat er speelt en zich niet opsluit in het stadhuis. Het is een eer om hun voorzitter te mogen zijn.”

Lijsttrekker Eefke Meijerink is blij met de keuze van de fractie: “Youcef is een warm mens, staat dicht bij onze idealen en brengt ze dagelijks in de praktijk, bijvoorbeeld in zijn werk bij Jeugdzorg. Ik ga met veel plezier met hem samenwerken in deze nieuwe rol”. Meijerink neemt als raadslid zitting in de fractie. Zo kan ze haar ervaring en kennis delen met de nieuwe (burger-)raadsleden en dankzij haar uitgebreide netwerk in de stad weet ze haarfijn wat er speelt in de wijken.

De huidige fractie bestaat naast Ben Ali en Meijerink uit zittend raadslid Patty Wolthof en nieuwkomer Mart oude Egbrink. De fractie is aangevuld met vier burgerraadsleden: Selma Hoekstra, Herman Sieben, Roberto Kist en Hennie van Schenkhof.

Gerelateerde artikelen

Back to top button