BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

22 stadsappartementen in voormalige Hobbemaschool

Zwolle – De bouw van 22 stadsappartementen in Dieze West, Zwolle is gestart. De woningen worden gerealiseerd in de voormalige Hobbemaschool. De typische jaren dertig uitstraling wordt behouden. Als alles meezit worden de woningen aan het einde van dit jaar opgeleverd.

Woningen

In het schoolgebouw zelf worden 18 appartementen gebouwd. Daarnaast komen vier nieuwbouwappartementen met 1 slaapkamer op de voormalige speelplaats. 4 woningen in het schoolgebouw krijgen een verdieping met ruimte voor 2 slaapkamers en een douche. Daarnaast komen hier 12 appartementen met 1 slaapkamer en 1 appartement met 2 slaapkamers. Ten slotte wordt op zolder nog 1 zogenaamde loft gerealiseerd.
De netto huurprijzen van de 22 appartementen liggen tussen € 592,- en € 697,-.

Jaren 30 uitstraling

In het gebouw worden elementen van de bouwstijl uit de jaren ’30 behouden. In vier woningen in de voormalige gymzaal, blijven bijvoorbeeld het karakteristieke plafond en de kolommen zichtbaar. Bij appartementen onder de kap, blijven de spanten in het zicht.

Verder worden de kunststof kozijnen vervangen door stalen kozijnen, waarmee de uitstraling van vroeger weer teruggebracht wordt. Het niet te bebouwen deel van de voormalige speelplaats wordt ingericht als afgesloten parkeerplaats en ingerichte tuin.

Groen karakter

De provincie draagt een steentje bij om het groene karakter rondom het schoolgebouw te behouden. Voor de inrichting van de tuin wordt subsidie beschikbaar gesteld vanuit het programma ‘Vitaliteit en ruimtelijke identiteit’.

Versnellingsactie

De bouw van de stadsappartementen in de voormalige Hobbemaschool is onderdeel van de versnellingsactie sociale huurwoningen waarin de gemeente Zwolle en deltaWonen op 14 locaties in de stad tot en met 2019 versneld 445 extra sociale huurwoningen bouwen. Het doel is de wachttijd voor sociale huurwoning gelijk te houden, als niet te verkorten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button