Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

PVC voorzitter Martijn van Hese wint Cultuurcongres Award

Zwolle / Enschede – Martijn van Hese, voorzitter van de Partij voor Cultuur, heeft vandaag in Enschede de Cultuurcongres Award gewonnen.

Talentontwikkeling

De Award is de prijs voor de persoon uit de cultuursector die zich voor of achter de schermen inzet om anderen in de spotlight te zetten. De Award wordt uitgereikt tijdens het Cultuurcongres Overijssel dat gehouden werd in het muziekcentrum Enschede.

Martijn is partijleider van de door hem zelf in het leven geroepen Partij voor Cultuur. Deze partij is ontstaan in 2010, nadat de overheid grote bezuinigingen in de cultuursector had aangekondigd. Er werd toen een protestactie opgezet onder de naam “Schreeuw om Cultuur”. De PVC reageerde daarop met de slogan “Niet Schreeuwen, maar Werken”. Inmiddels weet de PVC mensen te mobiliseren voor haar, vaak ludieke acties en/of evenementen. De partij heeft haar wortels in Zwolle. Uit de koker van partijleider van Hese komen onder andere de nachtburgemeester en de stadsdichter van Zwolle. Onlangs zette hij zich in voor de organisatie van het Earth Hour in Zwolle en zette hij het jubileum van Muziekhandel Reichenbach op de agenda.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button