BasketbalSport

Landstede Basketbal verlengt contract met Freek Vos

Zwolle – Landstede Basketbal heeft het contract van Freek Vos met drie jaar verlengd tot medio 2019. De 19-jarige forward uit de eigen jeugdopleiding werd afgelopen zomer toegevoegd aan de selectie en ontpopte zich al snel tot een waardevolle schakel in de ploeg van coach Herman van den Belt. Door de langdurige blessure van Kenrick Zondervan in de eerste helft van het seizoen kreeg Vos zijn kans en greep die met twee handen vast.

“Dit is mijn eerste jaar in de hoofdmacht van Landstede Basketbal en dat bevalt heel goed. Alles bij de club is prima geregeld”, stelt Freek Vos na het zetten van zijn handtekening onder een driejarig contract. “Voor Kenrick was zijn schouderblessure natuurlijk heel vervelend, maar voor mijn ontwikkeling pakte dat goed uit. Ik zit bij Landstede nu hartstikke goed, ik heb veel plezier en denk dat ik mij hier als speler absoluut verder kan ontwikkelen.” Zelf had de 2.01 meter lange forward niet verwacht dat hij in zijn eerste seizoen al zoveel minuten zou maken. “Nee zeker niet, maar het gaat mooi”, aldus Vos, die in de toekomst ooit nog eens de stap hoopt te maken naar een mooie club in Europa. “Spanje lijkt mij wel wat, maar de focus ligt nu volledig op zondag. Dan is Apollo de tegenstander en die wedstrijd is nu het belangrijkste.”

Net als Freek Vos zelf is ook Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen zeer content met de contractverlenging. “Wij zijn ontzettend blij dat Freek ook de komende jaren voor Landstede Basketbal speelt. Hij is hier op 15-jarige leeftijd bij de Basketball Academy Zwolle gekomen en heeft zich stormachtig ontwikkeld. En wij hebben er alle vertrouwen in dat die ontwikkeling gestaag doorzet”, zegt Van Bergen, die het erg belangrijk vindt dat spelers als Vos de club trouw blijven. “Hij is één van ons! En na dit avontuur in Zwolle gunnen wij hem in de toekomst dan ook een avontuur in het buitenland.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button