Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Protestactie op bordes Stadhuis tegen woningbouwplannen Zwarte Waterzone

Zwolle – Voorafgaand aan het gemeenteraadsdebat over wel of geen woningen in de Zwarte Waterzone werd maandagavond actie gevoerd voor het Stadhuis van Zwolle. De actiegroep Groen Holtenbroek, SP Zwolle en PvdA lieten daarmee horen fel gekant te zijn tegen de woningbouwplannen in het gebied van de uiterwaarden.

Actiegroep Groen Holtenbroek sprak het publiek toe via de megafone. De groep is zeer boos omdat de achtertuin van veel Holtenbroekers met deze plannen verloren gaat: ‘Hoe mooi een ‘stenenbouwkundig’ plan ook wordt gepresenteerd en geformuleerd, hoe fraai je huizen er ook uit laat zien, het blijven stenen op een plek waar je ook bewoners, de natuur en de rivier de ruimte zou kunnen geven.’

Ook de politieke partijen PvdA en SP zijn zeker niet blij met de plannen. SP fractievoorzitter Brammert Geerling:” De projectontwikkelaars en het college vinden dat Holtenbroek teveel betaalbare woningen heeft. Dus willen ze massaal vooral dure woningen, buitendijks, in het Zwarte Water bouwen. Dit wordt op wrange wijze verkocht als optie voor wijkbewoners om door te stromen naar een andere woning. De meeste woningen in dit plan zijn veel te duur en zullen gekocht worden door mensen van buiten de wijk en buiten Zwolle. De woningen waar wel behoefte aan is zitten niet in dit plan, terwijl wel waardevol groen moet wijken.”

Het debat over de Zwarte Waterzone zal de hele avond nog duren. Vorige maand werd de raad al geïnformeerd door experts over het woningbouwproject. Binnenkort wordt in een besluitvormende ronde uiteindelijk besloten of het project doorgang kan vinden .

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button