Kunst & CultuurNieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpagina

Prinses Laurentien opent nieuwe Stadkamer aan de Zeven Alleetjes

Zwolle – Donderdagmorgen opende Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden de nieuwe Stadkamer in Zwolle.

De vernieuwde centrumlocatie van Stadkamer is gelegen aan de Zeven Alleetjes en is in het afgelopen jaar gerenoveerd. Het pand biedt plaats aan de openbare bibliotheek, maar ook aan cultuureducatie, amateurkunst en buurtcultuur. De opening van Stadkamer door Prinses Laurentien was de aftrap voor het openingsweekend op vrijdag 21 en zaterdag 22 april, met allerlei activiteiten op het gebied van lezen, kunst en cultuur.

Tijdens deze twee dagen kun je het nieuwe gebouw ontdekken en via afwisselende en leuke activiteiten maak je kennis met dat wat Stadkamer te bieden heeft. Zo kun je op het buitenterrein naar ‘out-of-the-box’ waarin je in een labyrint niet weet wie je gaat ontmoeten, maar door samen te werken kom je er uit! Of misschien doe je liever mee aan de schrijfestafette waarbij je samen met anderen een verhaal schrijft. Misschien heb je behoefte aan praktische tips rondom het thema ‘meer doen met minder geld’. Op zaterdag kun je kennismaken met Joep, een voorstelling van Gnaffel.
Zomaar een greep uit de 30 activiteiten waaraan je in het openingsweekend kunt deelnemen. Je bent van harte welkom op vrijdag 21 april van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 22 april van 10.00 tot 17.00 uur. Voor het volledige programma en de tijden kijk je op www.stadkamer.nl/opening

Stadkamer is een laagdrempelige plek waar inwoners, scholieren, cultuurliefhebbers en andere geïnteresseerden kunnen samenkomen. Bezoekers kunnen kennis opdoen en delen, anderen ontmoeten en zichzelf ontwikkelen. Daarvoor biedt Stadkamer allerlei activiteiten, cursussen en evenementen aan.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren