Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Presentatie gedichtenbundel ‘Hoe dan ook’ bij Kunst-Lijn 3 Frion

Zwolle – Op donderdagmiddag 23 november 2017 presenteerden zes talentvolle kunstenaars hun gedichtenbundel ‘Hoe dan ook’. Zij werken allemaal bij Kunst-Lijn 3, een locatie van zorgorganisatie Frion. De feestelijke presentatie vond plaats in de Creatieve Coöperatie waar Kunst-Lijn 3 is gevestigd. Vijf dichters en één tekenaar, stopten de afgelopen maanden hun ziel en zaligheid in de bundel. Ze werkten samen met Marieke van Bolderen van de Zwolse uitgever Ervaar Boeken en tevens voormalig stadsdichter. ‘Hoe dan ook’ is te koop en heeft een oplage van 500 exemplaren.

‘Hoe dan ook’ is de klinkende titel van de dichtbundel waarin 29 gedichten staan. “Want: Hoe dan ook, de kunstenaars zullen altijd door blijven gaan met het maken van kunst”. Marcel Wiemers, Joey van de Weg, Sevin Tonaglu, Robert Prummel en Jooske Zult-Reuver schreven gedichten over onderwerpen die variëren van liefde tot frustratie, van strandleven tot Groninger landschap. Marcel en Alfons namen de prachtige illustraties en tekeningen voor hun rekening.

Hoe dan ook Lef

Dichtbundel ‘Hoe dan ook’ is een mooi voorbeeld van de regie in eigen hand nemen en hebben. Iets wat Frion erg belangrijk vindt voor haar cliënten. Marcel, zowel dichter als illustrator, nam het initiatief voor het uitbrengen van de bundel voor Frion én anderen. En namens Kunst-Lijn 3 dong hij mee naar de Lefprijs: een prijs voor cliënten, verwanten en vrijwilligers van Frion. Een initiatief waar meerdere cliënten van Frion van moeten kunnen profiteren, dat lef heeft, nieuw is en in dit geval ook zeer ondernemend, maakt kans op een Lefprijs. De winnaars krijgen een geldbedrag en/of hulp bij het verder vormgeven of uitwerken van het initiatief.

De jury van de Lefprijs reikte begin dit jaar een cheque van € 1.500 uit aan Kunst-Lijn 3. De kunstenaars stelden op eigen initiatief ook nog voor een bedrag te lenen. En zagen kansen om dit terug te betalen uit de opbrengst van de te verkopen gedichtenbundel. Een knap staaltje ondernemerschap vond de jury.

Samenwerken

Van teksten schrijven tot samen de proefdruk nalezen. Alle dichters en de tekenaar werkten samen met Tonnie Grave, werkbegeleider Kunst-Lijn 3 en Marieke van Bolderen, voormalig stadsdichter en uitgever (Ervaar Boeken). Een geweldig proces gaf Marieke van Bolderen aan die verrast was door de eigenzinnige teksten, pure taal en oprechtheid van de gedichten. De voormalig stadsdichter is net als de dichters en de tekenaar trots op deze prachtige gedichtenbundel. En terecht.

Gedichtenbundel aanschaffen

Nieuwsgierig naar de gedichtenbundel ‘Hoe dan ook? Of aanschaffen? Neem contact op met Kunst-Lijn 3 via Kunst-lijn3@Frionzorg.nl. Of loop eens binnen bij Kunst-Lijn 3 aan de Esdoornstraat 3 in Zwolle. De gedichtenbundel kost 10 euro

Gerelateerde artikelen

Back to top button