Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Postcodeloterij cheque voor toegankelijk Vreugderijkerwaard

Zwolle – Natuurmonumenten krijgt extra geld om natuurgebied De Vreugderijkerwaard nabij Zwolle toegankelijker te maken voor minder validen. Gisteravond ontving de organisatie daarvoor een cheque van de Postcode Loterij tijdens het Goed Geld Gala.

Mensen met beperking

 

Natuurmonumenten krijgt een bedrag van  1.965.000 euro. Hiermee kan ze naast de Vreugderijkerwaard nog 39 andere natuurgebieden verspreid over heel Nederland toegankelijk te maken voor mensen met een beperking.

Obstakels

Nederland telt ruim vier miljoen mensen met een verstandelijke of fysieke beperking, lichamelijke aandoening of gezondheidsklachten. Zij ervaren veel obstakels bij het bezoeken van natuurgebieden. Door aanpassingen op het gebied van bereikbaarheid, oriëntatiemogelijkheden en informatie zorgt Natuurmonumenten ervoor dat 40 natuurgebieden verspreid over heel Nederland voor hen toegankelijker worden.

Wildroosters

Zo wordt er gekeken naar bijvoorbeeld parkeerplaatsen, fysieke barrières zoals wildroosters en het trainen van natuurbeheerders zodat zij ook deze doelgroep op de juiste manier kunnen laten genieten van de natuur.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button