Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

(Video) Voorbeschouwing Vitesse – PEC Zwolle

Woensdag staat er een midweekse wedstrijd voor PEC Zwolle op het programma. De Blauwvingers gaan op bezoek bij de huidige nummer zes van de Eredivisie, Vitesse. De Zwolse ploeg bezet na de nederlaag van afgelopen zondag tegen FC Utrecht de achtste plaats.

Late tegentreffer opnieuw fataal

PEC Zwolle won de eerste wedstrijd na de winterstop met maar liefst 5-2 van sc Heerenveen, afgelopen weekend uit bij FC Utrecht lukte het echter niet om de punten mee terug de bus in te nemen. Het duel ging lang gelijk op, maar net als de thuiswedstrijd eerder dit seizoen, kregen de Zwollenaren in de laatste minuut de deksel op de neus. Ruud Boymans kopte in de 87e minuut uit een vrije trap raak. Het betekende de eerste nederlaag op bezoek bij FC Utrecht sinds de terugkeer in de Eredivisie.

Vroege tegentreffer nekt Vitesse

Waar het voor PEC Zwolle in de laatste minuten mis ging, bleek een tegendoelpunt in de eerste minuut fataal voor Vitesse. Het duurde welgeteld 26 seconden voordat de openingstreffer op het scorebord stond. Riechedly Bazoer schoot de bal achter Elroy Room en de ploeg uit Arnhem kwam deze vroege tegengoal niet meer te boven. Vitesse is door de nederlaag van afgelopen weekend naar de zesde plaats gezakt.

In speelronde negen van dit seizoen kwam Vitesse op bezoek in het IJsseldelta stadion. De ploeg uit Arnhem bleek te sterk voor de Zwollenaren, met een 1-5 eindstand als gevolg. Thomas Lam, die onlangs aangaf langer bij PEC Zwolle te blijven, maakte het enige doelpunt voor de thuisclub. De doelpunten van de Arnhemmers werden gescoord door Baker (vrije trap), Solanke (strafschop), Qazaishvili, Oliynyk (strafschop) en Rashica . Dat de ploeg uit Arnhem makkelijk het net weet te vinden is ook in de rest van het seizoen gebleken. In 19 wedstrijden werd er 37 keer gescoord. Alleen de traditionele top drie Feyenoord, PSV en koploper Ajax wisten tot dusver meer doelpunten te maken. Qazaishvili en Rashica zijn met beiden zeven goals de meest productieve spelers aan de kant van de Arnhemmers.

Een kijkje in de historie laat zien dat PEC Zwolle het moeilijk heeft tegen Vitesse. Van de vorige zeven keer dat de ploegen elkaar in de Eredivisie troffen, wonnen de Arnhemmers zes keer. Slechts eenmaal, in 1980, hield PEC Zwolle een punt over aan het treffen. Vorig seizoen speelden de ploegen ook in de play-offs om Europees voetbal tegen elkaar. In Zwolle werd het 1-2 voor Vitesse, waardoor de Gelderlanders aan een 1-1 gelijkspel in eigen huis genoeg hadden om door te gaan. Momenteel bedraagt het gat tussen beide teams slechts drie punten. De wedstrijd van aankomende woensdag is dus een belangrijk duel.

De wedstrijd staat woensdagavond onder leiding van arbiter Janssen. Hij wordt geassisteerd door de heren Strijker, Lapar en Pérez.

 

Bron: PEC Zwolle, PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Back to top button